top of page

Xerrada a càrrec de Miare: "Sexisme a Youtube"

El proper dimecres 16 de març a la 4a hora, l'alumnat de 3r d'ESO podrà assistir a la conferència a càrrec de la youtuber coneguda com a Miare, que porta el canal de Youtube ‘Miare’s Project’.

La youtuber en qüestió és considerada, segons el diari El País i segons la consultora Tubular Labs, la dona més influent d’Espanya en aquesta plataforma, vorejant a hores d’ara els 700.000 subscriptors [1]. Sense deixar de banda els continguts relacionats amb el vloggisme, la Miare no ens renuncia a posicionar-se de manera molt reflexiva i ponderada sobre temes com el sexisme, l’homofòbia o la transfòbia; uns temes que, amb el seu histrionisme característic, desperten l’interès i permeten una connexió immediata entre els adolescents.


Pel que sabem de moment, la proposta que hem titulat “Sexisme a Youtube” és bastant més interessant del que podria semblar a primer cop d’ull. De fet, la mala fama de la que gaudeix la plataforma Youtube, titllada sovint com la màxima expressió de la banalitat, serà el punt de partida de la xerrada i l’eix des del qual es podrà analitzar el masclisme més exagerat i enfollit, però també el més subtil, que tots portem a dins. D’aquesta manera, Youtube només serà un pretext per parlar del sexisme, del menyspreu i de la sexualització cap a les dones a internet; un reflex especular del món real.


Esperem que gaudiu de la xerrada!

Referències bibliogràfiques:

[1] n.d. (2016, febrer 24) Las ‘youtubers’ ganan terreno. El País: Tentaciones. Consultat 5 març 2016, des de http://elpais.com/elpais/2016/02/23/tentaciones/1456255281_466369.html

Featured Review
Tag Cloud
No tags yet.
bottom of page