top of page

Crònica de la sessió de "Preguntes i Respostes" amb Martí Montferrer, del canal de YouTube

El divendres 19 de maig ens va venir a visitar en Martí Montferrer, un dels youtubers amb més èxit dins del món de la ciència i la tecnologia. El seu canal, CdeCiencia, s'especialitza en notícies científiques setmanals. L'alumnat de 2n d'ESO va tenir la ocasió de fer-li preguntes que van anar des de la vessant geològica fins al clàssic “quant cobres?”

En Martí rumiant com respondre una pregunta inoportuna.

En Martí va explicar, al principi, que una de les raons per les quals es va posar a Youtube és la falta de bon contingut en els mitjans tradicionals. Se’ns dubte, hi ha tota una nova generació que s’ha format a partir d’aquesta plataforma. Tanmateix, en Martí va deixar clar que “Youtube està pensat com una hamburgueseria” en la qual es consumeix, generalment, contingut ràpid i fàcil per via del famós clickbait (vegi’s l’exemple paradigmàtic del ganivet a mil graus). La divulgació científica rigorosa és, en aquest context, una empresa costosa.


A més a més —ens va explicar—, hi ha una feina ingent darrere els vídeos. Estem parlant d’unes vint hores per editar vídeos d’entre 10 i 15 minuts, tenint en compte la recerca d’informació contrastada, la gravació i l’edició. A més a més, hi ha poquíssima gent que pugui subsistir exclusivament de YouTube, per la qual cosa molts creadors de contingut a la xarxa s’ajuden de plataformes de micromecenatge com ara Patreon.

Tot són riures fins que hom pregunta alguna cosa sobre Nibiru.

Us deixem amb unes fotografies de la xerrada i agraïm infinitament l’assistència d’en Martí al centre. Et desitgem molta sort i esperem que puguis venir un altre cop en el futur!

***

Responent sobre si existeix el silenci absolut, en Martí va proposar una paradoxa: "A l'espai intergalàctic (que no a l'espai interestelar!) estem parlant d'un àtom per metre cúbic. Això ho podríem considerar un silenci absolut. Però t'hauries de treure el casc i moriries."

En Martí va confirmar que li agradava El canal de Korah. Confirmem des de biblioteca que ens hem vist el video sobre Hans Zimmer tres vegades.

En Martí estudia primer curs de Geografia i exerceix de professor de classes particulars —ens comenta.

Sobre la qüestió dels haters: "hi ha haters que van a fer mal i, uf! Un dia em vaig rallar molt!"




Featured Review
Tag Cloud
No tags yet.
bottom of page